30.1.06

Big Bugger

Så er vi i gang med den femte sesongen med Big Brother. TVNorge ruller avgårde med fem identiske blonde pupper på bein og éi som har svart hår, kler seg helt svart og som utrolig nok ikke ser ut som en wannabe-modell. Det spiller faktisk ingen rolle hvilken av jentene som stemmes ut, det eneste som skiller dem er at noen er svenske, bortsett fra det er de omtrent identiske kloner av hverandre. Noen påstår dvergen er latterlig, jeg mener de jentene er latterlige. "Jeg er PR-kåt", "Jeg vil ha menn som er kriminelle, som meg". ?

For å være ærlig synes jeg Idol er litt artig. Auditionrundene er ypperlige underholdning, fra frysninger av nydelige mennesker med fantastiske stemmer, til å dunke hodet i bordet fordi folk driter seg ut på riksdekkende TV. Hvor mange sesonger med Idol har vi hatt? Den første, som Kurt vant, var spennende, de fleste fulgte vel med. Runde nummer to (vunnet av han ingen synes å huske navnet på) er det ikke så mange som husker, men den brakte oss i det minste Margaret Berger. Runde nr tre vant Jorun Stiansen, også en tilnærmet flopp nå vel et år i etterkant. Hva med runde nr fire? Nå som de innledende autitions er over har jeg faktisk ingen interesse overhodet av å verken se eller høre noe som helst fra dem. Jeg kommer til å sjekke VG for å se hvem som vant, men utover det..nope. Hva med å isteden kjøre dobbelt sett auditions og så hoppe direkte til finalen?

Og så kommer de på rekke og rad, med varierende kvalitet: Skal vi Danse? Dårlig.Dansefeber! Nytt, ok. Runde nr 35 av The Bachelor og The Bachelorette, The Average Joe og antakeligvis (uheldigvis) mange flere som bygger på det samme konseptet. Men hvorfor får de ikke de samme seertallene som før? 71° Nord er det eneste programmet jeg hører de samme folka si sesong etter sesong at faktisk er litt artig å se på.

Våre TV-kanaler har nå gått på den samme misforståelsen som bla Britney Spears og Christina Aguilera har gått på for lenge siden. Målgruppen deres har gått fra å være undgom fra 13-25 år, til små barn på 7-13, som gråter når de blir stemt ut av Idol! Og disse barna synes jeg faktisk er for små til å synge "dirty" og å se på nakne bimboer vise seg fram på TV! Jeg er ikke flau over å si at jeg så på den første runden med Big Brother, det var helt nytt, det hadde aldri blitt gjort før. Men nå? Jeg vil ha fellingstillatelse på alle som så mye zapper innom kanalen når det programmet er på lufta! Dette er det perfekte eksempel på DÅRLIG (det staves altså D-Å-R-L-I-G) underholdning, og jeg nekter å tro at vi er så primitive at en gjeng spradende pyntedokker skal være tiltrekkende på noe vis.

Er det bare jeg som synes at naken kropp ikke bør tilgjengeliggjøres på den måten? Tenåringer trenger ikke surfe porno lenger, de kan se på Big Brother! Jeg vil høre foreldreorganisasjoner sloss for å flytte sendetiden til spesielt dette programmet, enten det eller er krav om å (gjen?)innføre en SLADD! Kristennorges nye bønner burde rettes mot foreldre,- dette høres kanskje veldig konservativt ut - men her trengs foreldre med god dømmekraft!

Hva er det vi lærer i dag? Hva er det media forteller meg? Jeg lærer at hvis vi skal diskutere homofili må det skje på SVISJ med en fjollete homse, skal vi snakke om religion må man regne med utsagn som "gud er en dust", lurer jeg på noe om sex må det skje anonymt på nett, og hvis jeg lurer på hva _sjel_ er? Da kan ingen svare.

Jeg vil ikke leve i en slik verden. Men hva kan man gjøre? Noen forslag? Norsk TV-underholdning råtner opp innenfra. Man blir det man spiser...kanskje et abbonnement på TVGuiden vil gjøre meg mer selektiv.

Hjertesukk!

Ingen kommentarer: