20.12.07

Tor er død

Etter kort tids sykeleie døde Tor i løpet av natten, mest sannsynlig av sult og utmattelse som følge av defekt svømmeblære. Slørhaler er spesielt utsatt for denne defekten, ettersom de er fremavlet fra ekte gullfisk og ikke egentlig en "ekte" fiskeart (tydeligvis). En stund så det ut til at Tor ville bli oppned-Tor, ettersom enkelte fisker kan leve ganske lenge med dette handicapet, men slik gikk det ikke.

Hvil i do. Jeg mener - i fred.

Til opplysning har Lilja (den andre fisken) det helt fint, bortsett fra at hun (?) virker mer stresset enn vanlig etter at Tor ble syk og døde. (Jeg driter i hva du mener, fiskene mine har følelser.)

Snufs =(

3 kommentarer:

Mella sa...

Hm, æ tror ikke Lija - på nåværende tidspunkt - faktisk husker han Tor.. blabla gullfiskhukommelse! Men fra Tromsø i nord og til helt sikkert Aurskog i sør lyser vi fred over fisken Tors minne..

.. måtte han ha en fin reise gjennom Steinkjers kloakkrør og ut i Trondheimsfjorden..

<3

EM sa...

Det tar du nok feil! Det der e veldi misforstått, gullfisk har nemli tre sekunders _assosiativt_ minne (det har hunda å). Dvs du har tre sekunder på å straff eller belønn fisken etter at den har gjort nå. Vente man for lenge så skjønne den ikke at det e en konsekvens av ei handling. Derfor e det å nytteløst å vær sint på en hund hele dagen, fordi om man ikke reagere innen 3 sek etter at den har vært slem så skjønne den ikke koffor du e sint, å lære ingenting. Så hah ;)

Så den andre fisken huske han nok. =(

Ja, snakke om siste reis! :D

hanssen-familien sa...

Å, kondolanser til Lilja og eieren.